Wat kan mijn coach mij leren?


Er zijn verschillende coachingstrajecten mogelijk. Hoewel het altijd maatwerk is, schetsen we hier algemene trajecten in grote lijnen. Het is mogelijk een traject te maken dat geen enkel algemeen element heeft of een serie van trajecten achter elkaar te schakelen. De details van uw traject worden aangepast aan uw niveau en apart besproken voordat de coaching gegeven wordt.
Coaching vind plaats in termen van dagen. Een halve dag is te summier; uw coach zal u moeten observeren, zaken met u doorspreken om vervolgens oefeningen te doen. Tot slot volgt een evaluatie.
Een aanrader van ‘coach aan boord’ is om twee dagen coaching te boeken. Aan elkaar geregen of met maximaal twee weken tussentijd. Op deze wijze kunt u het geleerde letterlijk laten inzinken. Betekent dit dat één dag coaching zinloos is? Geenszins. Echter, twee dagen is voor de effectiviteit wel beter.


Coachingstraject: Schipperschap en bemanningschap

‘Lekker een stukkie varen’ is het motto van dit traject. Tijdens het varen wordt gekeken naar wat ieder voor verantwoordelijkheid heeft, gelet wordt op communicatie onderling en rolverdeling. Om ieder lid van het team idee te geven van de taken van de ander rouleren de taken op gezette tijden. Elkaar helpen een leuke tocht te hebben staat centraal.

 

Coachingstraject: Rust in al mijn manoeuvres

In dit traject ligt de focus op het oefenen van verschillende manoeuvres op een voor u bekend stuk water. Hierbij wordt aandacht besteedt aan voorbereiding van de manoeuvres, het technisch goed uitvoeren en de communicatie in het team. Centraal staat het creëren van rust en ruimte. De beste stuurlui aan wal laat u na dit traject een poepie ruiken.


Lestraject: Starten met varen of zeilen

Iedereen kan leren varen of zeilen is het devies. In dit traject maakt u kennis met varen of zeilen, de regels, basis manoeuvres en lekker varen met rustig weer en flink veel ruimte om u heen. Centraal staat het goed aanleren van basisvaardigheden en plezier maken zonder brokken te varen. Dit traject is geschikt voor de absolute beginner en semi-gevorderde. Ook teams die starten op een voor hen nieuw schip varen wel bij dit traject.

 

Lestraject: Technisch beter leren varen of zeilen

Helaas is het niet altijd mooi weer met een matig windje. Soms waait het hard, staat de wind verkeerd, is er geen ruimte om te manoeuvreren... Bij dit traject gaat u ingewikkelde manoeuvres oefenen, of simpele in ingewikkelde omstandigheden. Handelen onder stress en planmatig aanpakken van een lastig parket zijn de punten van aandacht. Dit traject is geschikt voor de watersporter die al ervaring heeft. Tevens sluit dit traject aan op het traject: ‘starten met varen of zeilen’.

 

Slottraject: Het oorlam of aanlegbiertje

Varen of zeilen is niet compleet zonder een afsluiting met een lekker drankje. Inbegrepen bij elk traject is het oorlam dan wel aanlegbiertje (frisje) om te toasten op een goede dag.

 

Coach aan boord
T: 053-8509034
M: 06-15894040
E:
KVK: 08222195

Fotografie: Bas Leendert

Coach aan Boord logo